28 Oca 2013

Allık Sürmenin Püf Noktaları

Gönderen Unknown zaman: 07:57

                                  Allık Sürmenin Püf Noktaları


Allık, birçok kadın için vazgeçilmez makyaj malzemesidir. Çünkü allık, yüz hatlarını belirler, vurgular ve daha güzel gösterir. Allık, yüze derinlik katar. Siz söyleyin, başka hangi kozmetik ürünü yüze allık kadar anlam katar? Hiçbiri! O yüzden, allıksız bir makyaj eksik makyajdır.
Hiç makyajsızken bile, bir allık dokunuşuyla renk ve tazelik kazanırsınız, anında bakımlı görünürsünüz. Allığı bu kurtarıcı özelliğinden dolayı makyaj çantamızın jokeri seçebiliriz.

Kaç çeşit allık var?
Toz allık, pudra allık, krem allık ve likit allık olarak 4'e ayırabiliriz.
Toz ve pudra allıkları, fondöten ve pudradan sonra uygulamak gerekiyor. Dışarıdan içeri doğru sürmek de diğer önemli nokta. Koyuluk, sürüldüğü anda en yoğundur sonra giderek azalır. Bu yüzden dışardan içeri doğru sürmek gerekir. Yağlı, sorunlu veya karma cilde sahip olanlar bu tür allıkları seçmelerini öneririz.
Krem ve likit allıklar, daha natürel bir görünüme sahiptirler, ciltle bütünleşirler. Yüze saten gibi bir görünüm verirler. Bu tür allıkları cildi pürüzsüz ve kuru olanların seçmesi daha doğru olur. Özellikle, yazın bronz ciltte krem veya likit allıklar harika görünür.

Hangi cilde hangi renk allık?
Pembe tonları soğuk renkler sınıfına girer ve açık/beyaz tenli ciltlere daha çok yakışır. Altın ve bronz tonları sıcak renklerdir ve bronz/koyu tenlilerde daha iyi bir sonuç verir. Sarışınlara ise şeftali tonları en yakışan renktir. Buğday tenliler ise şeftali/pembe ve bronz tonlarını rahatlıkla kullanabilirler.
Pembe allık, daha genç ve dinamik gösterir. Bronz allıklar ise ten rengine seçilmelidir. Yaz ayları için ideal bir tercih olabilir. Allık seçerken renklere ve nasıl görünmek istediğimize dikkat etmeliyiz.
Gündüz, yarı parlak veya mat allık seçmek uygun olur. Gece dışarı çıkarken de, elmacık kemiklerinize ışıltı katmak için daha koyu ve sedefli/parlak olanları da deneyebilirsiniz.

Doğru allık rengini bulma teknikleri
1- Yere doğru eğilin ve ayak parmaklarınıza dokunun. İki dakika bu şekilde bekleyin ve kalkın. Eğer yanaklarınız kızarmamışsa merdiven çıkmayı da deneyebilirsiniz. Yanaklarınızdaki kızarıklık sizin doğru allık renginizdir.
2. Soğukta yanaklarınızın nasıl bir renk aldığını ya da egzersiz yaptıktan sonra nasıl göründüğünü dikkate alabilirsiniz.
3- Yanaklarınıza küçük çimdikler atmak da rengi görmenize yardımcı olur.
4- Allık seçme de diğer bir yöntem ise dudaklarınızın rengini dikkate almak. Eğer dudaklarınız pembe tonlarındaysa, pembe içerikli bir allık tercih edebilirsiniz. 


Yüz şekline göre allık uygulamaları
Uzun yüzler: Yüzü daha yuvarlak göstermek için allığı elmacık kemiklerinin üzerinden saç diplerine kadar ve çeneye de hafif dokunuşlarla sürün.
Yuvarlak yüzler: Yüzü daha ince göstermek için allığı elmacık kemiklerinin altından şakaklara doğru sürün. Yuvarlak yüzlüler genel olarak V şeklinde bir sürüş tarzı benimsemeliler.
Oval yüz: Oval yüze sahip olanlar çok şanslılar çünkü özel bir uygulama yapmalarına gerek yok. Allığı, elmacık kemiklerinin üzerine hafif dokunuşlarla sürebilirler.
Allık ile ilgili son bir not; günümüzde mineral makyaj oldukça popüler, biliyorsunuz. Allıkların da mineral olanları mevcut. Eğer toz olan bu allıkları sürerken fazla zorlanmıyorsanız, mineral olanları denemenizi öneririz. Çünkü cilt problemleri yaşayanlara uzmanlar tarafından öneriliyorlar ve doğal bir görünüm yaratmak konusunda ustalar.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

BİR OJE DİYARI Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review